Terima Kasih Kepada Semua Sahabat Yang Sudi Melawat Blog Saya Yang Tidak Seberapa Ini .. Sedikit Sebanyak Kita Berkongsi Ilmu.. Mudah-mudahan Diberkati Ilahi.. Selamat Mencuba

Selasa, 11 Jun 2013

Untaian (Biskut Landak)




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم





Assalamualaikum...

Haa...Hari ini ada satu lagi biskut yang saya boleh dikatakan meletopppsss kebabommm dalam fb nun...Orang cakap nama dia biskut Untaian,tapi saya letak nama Biskut Landak.... Tak pasal2 landak jugak yg dapat nama.... Famous jap dia kan....kehkehkeh... Ok... rasa biskut nie walllaaaweehhh memang sedap dan rata2 customer yang dah beli akan cakap rasa dia mcm susu... Memang sesuai la dengan color dia kan yg putih gebu tue.... Dah tak payah berceloteh banyak.... Jom kita tengok....




sipa dalam perbarisan...hehe


Unik kan bentuk dia.... setengah orang cakap geli nak makan.... hahaha.... Memang satu kerugian tau kalau sesiape yang tak merasainya.. Biasa orang buat diorang akan meletak hiasan coklat chip,tapi bagi saya inginkan sentuhan yang lain ckit dari yang lain... saya letak hiasan bintang2 plak...Meriah lah sket siap bercolor2 lagi... Cantik kan?? ??....




Woww....merah nyer mata dia..


Haaa...Tengok yang atas nie... saya cuba mempelbagaikan hiasan dengan meletakkan jelly tips plak. Lagi naik seri warna nyer kan...kan.. Ikut la kreativiti korang kalau nak letak apa pun.... Kita yang buat dia kan... hehe...



uuhhh!!!....seksi siottt...pakat2 menonggeng tue...


Ok....Pada sape2 yang ingin membuat tempahan macam biasa la,bleh hubungi saya di No 0125798517 atau pm jer kat fb saya (HaiDa RifQi)... Pada yang nak mencuba sendiri bleh la ikut resepi dibawah yer....

Resepi Untaian/Biskut Landak


1 ketul butter 250g
1 cawan gula halus
1 biji kuning telur
1 1/2 cawan tepung jagung(utk rangup kalu untuk gebu 2 cwn tepung jagung)
3 cwn tepung gandum....
cara adun sama jer mcm samperit.....tapi rasa yang berbeza....selamat mencuba!!!


2 ulasan :

BADARIAH ZAKARIA berkata...

wowww...canteknya...

riaputih berkata...

Boleh la try raya nti. T.ksh resipinya.